ARHITECTURA DE IERI

ADUSA IN ZIUA DE ASTAZI

Primul lucru care te impresionează cand ajungi la Vinalia – Conacul din Ceptura este arhitectura neo-romaneasca, cu interioare eclectic minimaliste. Conacul actual are o istorie lunga: el a functionat drept camin, cantina si birouri administrative pentru Ferma 2, unde erau adusi elevi si studenti in anii dinaintea lui ’89.

Transformarea in conacul de azi a fost o experienta incitanta. Am pornit de la o serie de constructii ridicate intre anii ‘40 si ‘70 ai secolului trecut, unele fara fundații si departe de cerintele si standardele actuale, si am ajuns sa avem, dupa 4 ani, un conac relaxant si perfect functional.

Designul interior este marca personala a unor iubitori de vin. De aceea, cand rezervati o camera în conacul nostru, ne place sa credem ca rezervati o experienta. Am folosit culori odihnitoare, obiecte cu istorie, materiale cu texturi îmbietoare si o instalatie de iluminare care, laolalta, ofera experiente senzoriale pentru toate simturile.

Oaspetii poposesc la noi cu dorinta de a degusta cele mai bune vinuri si bucate, pentru a fugi de oras si a se regasi in mijlocul viilor. Primim cu caldura toti drumetii, le spunem povestile vinurilor noastre si ale locului si ne bucuram cand vedem ca ei revin cu drag de fiecare data.